Levisa 

Levisa ontzorgt jou graag bij de voorbereiding, vastlegging en afhandeling van deze belangrijke zaken.

Waarom?

  • Omdat onze maatschappij steeds meer samengestelde gezinnen en singles kent. Dat maakt het erfrecht en de fiscale regelgeving meer complex;
  • Omdat er veel samenwoners zijn met of zonder een samenlevingscontract. Dat is doorgaans niet voldoende;
  • Omdat we dementie procentueel fors zien toenemen. Wie mag dan beslissen over jouw financiën en gezondheid?
  • Omdat we wensen hebben ten aanzien van voogdijschap, donorcodicil en uitvaart;
  • Omdat onze digitale nalatenschap enorm groeit de laatste jaren;
  • En zeker ook omdat 1 op de 3 nalatenschappen niet juist, niet volledig of niet in harmonie worden afgehandeld!
In een adviesgesprek gaan we jouw persoonlijke situatie juridisch en fiscaal uittekenen. Zoals het nu is en zoals je het zou willen. Vervolgens kan het zo worden vastgelegd - in een uniek digitaal nalatenschapsdossier - dat het conform jouw wensen en intenties uitpakt. Mocht het nodig zijn jouw wensen ook in een testament of codicil vast te leggen dan zorgt Levisa ervoor dat je de akte bij de notaris kunt laten passeren. En wijzigt je persoonlijke situatie of de wet en regelgeving? Dan passen we jouw dossier aan. Zo ben je altijd goed voorbereid.

Register Executeur Marieke 
 
Mijn hele leven ben ik geboeid door het recht. Dat is terug te vinden in de opleidingen die ik heb gevolgd en mijn werk als interim HR Projectmanager. Ik zorg ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van juridische en fiscale wet- en regelgeving. Persoonlijk ben ik sensitief, analytisch en resultaatgericht. Hierdoor kan ik als zelfstandige succesvol zijn in mijn werk. Daarbij help ik mensen graag verder in hun ontwikkeling en levenspad.
 
Begin 2020 ben ik gestart met de opleiding RegisterExecuteur. Reden hiervan is dat ik in privé meermaals gevraagd ben om de taak van executeur op mij te nemen bij overlijden. Omdat ik dat graag goed wil doen heb ik mij verdiept in het opleidingsaanbod. Positief kritisch ben ik gestart. Naast de enorme boeiende lessen ben ik echt gegrepen door dit ‘vak’. Veel meer dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Dat komt omdat er zoveel onbekend is als het gaat om Erfrecht en de Succesiewet. Ook de impact van de veranderende samenleving maakt dit meer complex. Op de website leg ik dit uit door het benoemen van de doelgroepen samenwoners, samengestelde gezinnen en singles.  Het klassieke recht is gebaseerd op de klassieke gezinssamenstelling. Maar die klassieke samenstelling is anno 21ste eeuw fors veranderd. Dat maakt dat we echt beter stil moeten staan bij ieders persoonlijke situatie. De impact bij samenwonen, scheiden, het krijgen van kinderen het aangaan van nieuwe relaties en overlijden moeten we in kaart brengen en daar waar mogelijk zo regelen dat we niet voor verassingen komen te staan. Vanuit mijn wens om mensen verder te helpen ben ik naast PUUR! Interim management, Levisa gestart. Levisa staat voor LEgacy (nalatenschap), VIsie en SAmen. Met Levisa adviseer en ontzorg ik jou graag bij de voorbereiding, vastlegging van deze belangrijke zaken.  De afhandeling van de nalatenschap kun je eveneens bij mij onder brengen.
 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met .